Ici, une collection de coupures de journaux, qui montrent la Brocante sur une autre bonne manière

 

Waterpolo Strombeek 

 

GRIMBERGEN - Voor de 24ste keer zal op 21 juni 2015 de Beigemse antiek-, brocante-, snuffel- en rommelmarkt worden georganiseerd waarvan de winsten worden geschonken aan een lokaal goed doel in de gemeente Grimbergen en grote omgeving. De winst en het goede doel van de markt van 2014 is vrijdag 17 april 2015 geschonken aan de jeugdwerking van Waterpolo Strombeek. Een jeugdwerking dat het laatste decennium op zijn zachtst als tumultueus kan worden bestempeld. Meerdere malen een gesloten zwembad voor weken, soms maanden en zelfs jaren.

De Waterpolo (en ook de zwemclub) moest dan telkens uitwijken naar andere zwembaden met meestal late uren. Zo is Strombeek Waterpolo al moeten gaan oefenen en wedstrijd spelen in Etterbeek (zwembad Vrije Universiteit Brussel), naar Meise (zwembad hogeschool) en voor lange periodes naar het gemeentelijk zwembad van Hofstade. Late uren en verre verplaatsingen en geen regelmaat zijn geen ingrediënten om aan een goede, functionele en leefbare jeugdwerking te doen. Het was telkens bij de heropening, van het oude en nu het nieuwe zwembad, opnieuw van nul beginnen.

De eerste ploeg met enkel volwassenen had het met momenten zelfs moeilijk om te overleven. Maar zoals steeds zijn er mensen die er blijven in geloven waar anderen afhaken. Eddy Vancoppenolle is er zo één, de “papie” van Strombeek Waterpolo … tot tienmaal toe de redder en motivator in nood. Vandaag heeft Waterpolo Strombeek 5 ploegen waarvan 3 jeugdploegen. Gelet op de hobbelige afgelegde weg is elke steun een verdiende steun … en dat weet de Beigemse Brocante beter dan wie ook met een oude waterpolospeler als voorzitter.

Bron: www.nieuwsblad.be

 

  Brocante Beigem

Gisteren werd naar jaarlijkse gewoonte de 'Brocante op den Dries' georganiseerd. Duizenden mensen gingen op zoek naar ontdekkingen op de antiek-, brocante- en vlooienmarkt Op Den Dries in Beigem. 250 standhouders stalden vanaf 's morgens al hun waren langs de Coppendries en de Beigemsesteenweg. Liefhebbers van antieke, oude meubelen, schilderijen of gewoon mensen die hun zondag in een gezellige sfeer wilden doorbrengen zakten af naar Beigem. Het grijze weer drukte allerminst de pret. Straatanimatie, de fanfare, de heerlijke streekbieren en natuurlijk lekker eten -met de befaamde broodjes worst- maakten er voor jong en oud een feest van. "Het weer was misschien niet zo goed als de voorbije jaren, maar we zijn zeker zeer tevreden", aldus de organisatie.

 Bron: www.hln.be

 

20 jaar Beigemse Brocante

 

Grimbergen - Een markt organiseren op een plaats waar de Franken in de derde en vierde eeuw er één hielden, is niet zo ongeloofwaardig als het lijkt. De Beigemse Brocante op den Dries, doet dit nog steeds op de 3de zondag van juni. Een dries is een driehoekig marktplein dat de Franken op verschillende plaatsen en niet te ver van elkaar inrichtten. Het is op de Beigemsesteenweg, de Coppendries, de Molenstraat en de gemeentehuisstraat dat de jaarlijkse antiek-, brocante- en vlooienmarkt op 17 juni 2012 wordt gehouden.

Bron: www.nieuwsblad.be

 

 

PERSBERICHT VAN 1 MAART 2008 

Jong VLD Grimbergen geeft 2de Blauwe Parel aan organisatoren Beigemse Brocante

 

Op zaterdag 1 maart 2008 reikt Jong VLD Grimbergen voor de tweede maal haar Blauwe Parel uit. Deze prijs werd vorig jaar in het leven geroepen en wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke Grimbergenaar en/of Grimbergse vereniging van het afgelopen jaar. “We hebben er dit jaar voor gekozen om deze prijs te schenken op ons grootste evenement van het jaar, namelijk onze spaghetti-avond” zegt Mike Senesael, voorzitter van Jong VLD Grimbergen.

 

Op de afgelopen bestuursvergadering heeft het bestuur gekozen om de Blauwe Parel te geven aan de organisatoren van de Beigemse Brocante. “Deze mensen zetten zich al jaren in om het grootste evenement van Beigem in goede banen te leiden. Wij vonden dat het tijd werd dat deze personen achter de schermen eens in de bloemetjes worden gezet” verklaart Mike Senesael de keuze van het bestuur.

Meer dan 15.000 mensen bezoekers zakken ieder jaar, op een zondag in juni, naar de coppendries, Den Dries in de volksmond, en de nabijgelegen Beigemsesteenweg af. Een hele opdracht dus om dit tot een goed einde te brengen.

 

Tijdens de spaghetti-avond heeft Jong VLD Grimbergen eveneens voor iedere bezoeker een verrassing in petto. “Op zaterdag 1 maart reiken wij niet alleen onze tweede Blauwe Parel uit, maar stellen wij ook onze nieuwe website voor” gaat Samira Akhtar, Politiek Secretaris verder. “Het afgelopen jaar werd het bestuur grondig hervormd, nu is het de hoogste tijd om ook onze website een restyling te geven.” Op de spaghetti-avond zullen de bezoekers, als eerste, het resultaat van deze inspanningen mogen bewonderen.

 

Deel opbrengst naar goede doel

 

In 2007 heeft Jong VLD Grimbergen een deel van haar opbrengst van de spaghetti-avond weggeschonken aan Kom op Tegen Kanker. “Ook dit jaar zijn we van plan om een deel van onze opbrengst weg te schenken aan een goed doel. Het zal een goed doel zijn dat zich vooral inzet voor kinderen en jongeren” legt Mike Senesael uit. “In april zullen we bekend maken hoeveel en aan wie we dit jaar een bepaald bedrag zullen schenken.”

 

12:48 Gepost door Mike SENESAEL in Jong VLD 

 

Social Media